Farba dodáva reďkovke na jedinečnosti a najlepšie chutí tak ako je, surová, nakrájaná na tenko do šalátu alebo na chrumkavý chlieb. My sa s vami podelíme o recept na fermetovanú, aby ste sa z nej mohli tešiť dlhšie.
Potrebujete :
- dream farm fialové reďkovky
- morská soľ
- voda
- zavaranínový pohár so záklapným viečkom
- digitálna váha
Postup :
- reďkovku nakrájať na plátky
- pohár umyť, položiť na váhu a vynulovať
- reďkovka do pohára na váhe, naplniť po povrch
- zaliať studenou vodou tak aby bola reďkovka ponorená a voda 2 cm od vrchnáku
- váhu vody a reďkovky spolu, vydelíme 100 a vynásobíme x 3 - toľko soli odvážime do pohára k reďkovkám a k vode (napr. reďkovka 400 g voda 600 g = 1000 g / 100 x 3 = 30 g soli prídám do pohára)
- zatvoriť, premiešať, nechať na kuchynskej linke, bez priameho slnka 2-3 dni
- každý deň pohár otvoriť a zatvoriť, vypustí sa zaujímavá vôňa ale nemusíte sa báť takto sa tvoria dobroty
!!! po 3 dňoch schovať do chladničky a užiť podobne ako klasické kyslé uhorky !!!
Reďkovky by mali chutiť jemne acídne, slano a fermentovane. Užívajte...